de huid van jouw baby


Kwetsbaar van nature
Een babyhuid functioneert anders
dan die van een volwassene

Zo verzorg je de droge huid van je baby optimaal

Zacht, glad, gehydrateerd – de huid is ons grootste orgaan en voelt je baby zich lekker in zijn vel dan gaat het hele welzijn erop vooruit. Het tere babyhuidje is weliswaar gevoeliger voor agressieve invloeden van buitenaf, dus hydrateren en beschermen is extra belangrijk. Tip van La Roche-Posays experts: combineer een milde, doeltreffende verzorgingsroutine met net het juiste hydraterende babyverzorgingsproduct. Zie hier ons advies.

Waarom de babyhuid minder goed gehydrateerd is

Een babyhuidje heeft in de basis dezelfde structuur als die van volwassenen, maar deze is ook nog niet helemaal ontwikkeld. Hoe perzikzacht ook, de huid heeft extra zorg nodig. Hoe zit dat precies? Allereerst werken tot op tienjarige leeftijd de zweetklieren nog niet optimaal. Dit kan leiden tot onvoldoende hydratatie, ofwel: een droge huid. We weten allemaal hoe het voelt als je huid maar kurkdroog blijft, wat je ook smeert. Je baby kan er ook zomaar een hele nacht van wakker liggen. De babyhuid is ook kwetsbaarder voor agressieve invloeden van buitenaf (zoals de felle zon) en gevoelig voor irriterende factoren. Kies voor huidstrelende stoffen, maar investeer vooral in de juiste huidverzorging.

Dagelijks in bad, herhaaldelijk van luier wisselen. Het is nodig, maar al die handelingen maken de huid van je baby ook gevoeliger. Dehydratatie, irritatie en droogte treden sneller op dan je denkt. Het zijn factoren die de huidbarrière kunnen beschadigen.

Hoe kun je de babyhuid ondersteunen en beschermen tegen al die externe invloeden? Het is natuurlijk onmogelijk nooit meer een stap buiten de deur te zetten. Leef je leven en besteed wat extra aandacht aan het voeden van het gezicht en lijfje van je baby met een geschikt product. Efficiënte huidverzorging, natuurlijk, maar ook heel zacht. 

LIPIKAR producten: hydratatie op maat voor de droge huid van baby's en kinderen.

La Roche-Posay, als specialist van de gevoelige huid heeft het LIPIKAR gamma geformuleerd, afgestemd op de specifieke hydratatiebehoeften van baby's:

  • 1LIPIKAR Syndet AP+ is een zeer milde, zeepvrije crème die de kwetsbare, gevoelige babyhuid respecteert. Hoge tolerantie-reinigingscrème voor de zeer droge, geïrriteerde en regelmatig jeukende huid.

Aanbevelingen

Breng de  LIPIKAR Syndet AP+ aan op een vooraf bevochtigde huid. Lichtjes inmasseren. Daarna afspoelen.

  • 2LIPIKAR Balsem AP+ is speciaal ontwikkeld voor de zeer droge huid met neiging tot eczeem. Een huid met eczeem is zeer droog, vertoont rode vlekken en kan intens jeuken. Een toestand die de levenskwaliteit van je baby sterk aantast.  LIPIKAR Balsem AP+ voedt, kalmeert en herstelt de huidbarrière. Deze balsem helpt droge huid verminderen en herstelt het comfort en het welzijn.

Aanbevelingen

Breng de  LIPIKAR Balsem AP+elke ochtend en avond aan na het baden of wassen van je baby, om de opname van actieve bestanddelen te bevorderen.

..