de huid van jouw baby


Kwetsbaar van nature
Een babyhuid functioneert anders
dan die van een volwassene

De droge huid van je baby verzorgen

Een goed gehydrateerde huid is zachter en beter beschermd tegen externe agressies. Dat geldt ook voor de huid van je baby. Om die te beschermen tegen agressieve invloeden is het belangrijk om de juiste verzorgingsroutine te combineren met het juiste hydraterende babyverzorgingsproduct.

Een huid die van nature minder goed gehydrateerd is

Hoewel een babyhuid precies dezelfde structuur heeft als de huid van een volwassene, heeft een babyhuid behoefte aan extra zorg omdat de huid nog niet volledig ontwikkeld is. Zo werken de zweetklieren nog niet voluit tot de leeftijd van 10 jaar, wat kan leiden tot onvoldoende hydratatie en dus een droge huid, een grotere kwetsbaarheid voor externe agressies en gevoeligheid voor irriterende factoren.

De huid van je baby is extra kwetsbaar door de vele badjes en de herhaaldelijke luierwissels, waardoor ze makkelijker gedehydrateerd, geïrriteerd en droog wordt. Al die factoren beschadigen de huidbarrière.

Om je baby een comfortabel gevoel te geven en zijn huid te beschermen tegen externe invloeden, is het belangrijk je baby's gezichtje en lijfje elke dag te hydrateren met een geschikt product dat tegelijk efficiënt en zacht is.

LIPIKAR producten: hydratatie op maat voor de droge huid van baby's en kinderen.

La Roche-Posay, als specialist van de gevoelige huid heeft het LIPIKAR gamma geformuleerd, afgestemd op de specifieke hydratatiebehoeften van baby's:

  • 1LIPIKAR Syndet AP+ is een zeer milde, zeepvrije crème die de kwetsbare, gevoelige babyhuid respecteert. Hoge tolerantie-reinigingscrème voor de zeer droge, geïrriteerde en regelmatig jeukende huid.

Aanbevelingen

Breng de  LIPIKAR Syndet AP+ aan op een vooraf bevochtigde huid. Lichtjes inmasseren. Daarna afspoelen.

  • 2LIPIKAR Balsem AP+ is speciaal ontwikkeld voor de zeer droge huid met neiging tot eczeem. Een huid met eczeem is zeer droog, vertoont rode vlekken en kan intens jeuken. Een toestand die de levenskwaliteit van je baby sterk aantast.  LIPIKAR Balsem AP+ voedt, kalmeert en herstelt de huidbarrière. Deze balsem helpt droge huid verminderen en herstelt het comfort en het welzijn.

Aanbevelingen

Breng de  LIPIKAR Balsem AP+elke ochtend en avond aan na het baden of wassen van je baby, om de opname van actieve bestanddelen te bevorderen.

..