0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

Niet meer weergeven

Terug naar www.laroche-posay.nl
Save your skin

Het ecologisch engagement van La Roche-Posay

Veilige zonnebescherming ontwikkelen, zonder enig compromis inzake milieu-impact, kan dat? Ja! 
De formules van Anthelios maximaliseren de effectiviteit van de bescherming van de zon en minimaliseren tegelijkertijd de effecten op het milieu

La Roche-Posay. Dermatologische efficiëntie. Ecologisch engagement.

La Roche-Posay is een dermatologisch merk met een duidelijke missie: het bevorderen en beschermen van de volksgezondheid. Daartoe ontwikkelt het efficiënte producten die maximale zonnebescherming bieden en geschikt zijn voor zelfs de meest gevoelige of kwetsbare huid. Maar daarnaast heeft La Roche-Posay nog een tweede vitale missie: verantwoord omspringen met het milieu. Het merk houdt in elke fase van de ontwikkeling rekening met zijn milieu-impact en de potentiële effecten van elk ingrediënt worden zorgvuldig gescreend. Naast het ecotoxicologisch testen van zijn bestanddelen levert La Roche-Posay ook inspanningen om ambitieuze ecologische en maatschappelijke doelstellingen te halen binnen het Sharing Beauty With All (SBWA) programma.

Veilige zonnebescherming ontwikkelen.

Zonnefilters zijn bijzonder complexe ingrediënten en niet alle zonnebescherming is gelijk. La Roche-Posay streeft ernaar om de meest doeltreffende breedspectrum bescherming te bieden, ook voor de allergevoeligste huid, van baby's tot senioren. De laboratoria van La Roche-Posay ontwikkelen fotostabiele formules met de hoogste SPF en UVA-PF (eenheden van UVB- en UVA-bescherming) door een zorgvuldig uitgekiende mix van filters om brede bescherming te bieden tegen UVB, UVA en lang UVA.

Zonder enig compromis inzake milieu-impact.

Als lid van het SBWA-programma garandeert La Roche-Posay dat 100% van de grondstoffen voor zijn formules nauwgezet worden getest op milieu-impact, aan de hand van 4 criteria:

  • Biologische afbreekbaarheid
  • Impact op in het water levende organismen
  • Hernieuwbaarheid
  • Gebruik van groene chemie voor de verwerking

Welke normen hanteert La Roche-Posay voor zijn zonneproducten?

La Roche-Posay stelt uiterst hoge eisen aan elk nieuw product dat het ontwikkelt: maximale doeltreffendheid, tolerantie en cosmetische kwaliteiten, met een minimaal effect op het milieu. Het merk werkt samen met een gespecialiseerd ecotoxicologisch laboratorium om de milieu-impact van zijn producten te beoordelen. Deze aanpak maakt het mogelijk om innoverende methoden te ontwikkelen voor het evalueren van onze ingrediënten en hun impact op mariene ecosystemen.

Zijn jullie filters Mexoryl SX en XL veilig voor het milieu?

De milieu-impact van deze twee filters werd uitgebreid getest, volgens strengere normen dan wat wettelijk is vereist. Ecotoxicologische experimenten hebben aangetoond dat deze twee filters zelfs in extreem hoge concentraties in het zeewater niet leiden tot verbleking van koraal.

Bescherming van de huid, respect voor het milieu

Na grondig onderzoek van elke grondstof en het milieu-profiel ervan, creëert La Roche-Posay intelligente formules die klinisch bewezen efficiëntie paren aan een zo gering mogelijke milieu-impact. De producten voelen zo goed aan op de huid dat het hele gezin ertoe wordt aangezet zonnebescherming aan te brengen én opnieuw aan te brengen. Het gamma Anthelios wordt aanbevolen door dermatologen overal ter wereld omdat het bescherming biedt voor zelfs de meest kwetsbare huid, met veilige formules die bewijzen dat zonplezier hand in hand kan gaan met optimale bescherming.

Ons 3-stappenplan om jezelf te beschermen tegen kanker