de huid van jouw baby


Kwetsbaar van nature
Een babyhuid functioneert anders
dan die van een volwassene

Baby in bad: 4 tips voor een plezierig, huidvriendelijk badje

De meeste baby’s houden wel van een badje – extra aandacht, waterpret en heerlijk ondergedompeld in het warme water. Hoe vaak moet een baby weliswaar bij uitstek in bad? En hoe verzorg je de huid dan het beste? Zie hier tips van La Roche-Posays in-house experts.

Tijd voor badderen! Je baby een dagelijks badje geven is geen overbodige luxe, maar een belangrijke stap binnen de dagelijkse verzorging van de delicate babyhuid. Bovendien zorgt het ervoor dat de hygiëne optimaal wordt gewaarborgd. Het kalmerende geluid van het water, wat badspeeltjes erbij. Ja, dit is tegelijkertijd het uitgelezen moment voor samenzijn, om de band met je baby te versterken. Zo draag je bij aan het optimale welzijn van de kleine.

Hoe vaak mag je baby eigenlijk in bad?
Probeer één keer per dag aan te houden. Hierbij is het belangrijk dat het badwater niet te warm is, zodat het kwetsbare babyhuidje wordt beschermd tegen uitdrogen. Te koud is ook niet ideaal, want geen kind die dit comfortabel vindt. Het draait hier om zen-tijd, ontspannen. Zo 5 tot 10 minuten is voldoende voor een reinigend badje, met de watertemperatuur op 37°C.

Tip één: reinig de babyhuid op milde wijze

Neigt de huid van je kindje meer naar eczeem? Niks vreemds, tal van kinderen krijgen hiermee te maken in het eerste levensjaar. La Roche-Posay biedt een fijne oplossing. Speciale babyverzorgingsproducten, die inspelen op de behoeften van een zeer droge huid met neiging tot eczeem. Het badritueel is als volgt. Voeg enkele druppels Lipikar Douche Olie AP+ aan het badwater toe om de huid van je baby te beschermen. Of was je baby met Lipikar Syndet AP+, een wascrème (in plaats van olie) zonder parfum. Mede wegens de parfumvrije formule wordt de huid gereinigd zonder deze uit te drogen.


Tip twee: kies geschikte badproducten voor het babyhuidje

Neigt de huid van je kindje meer naar eczeem? Niks vreemds, tal van kinderen krijgen hiermee te maken in het eerste levensjaar. La Roche-Posay biedt een fijne oplossing. Speciale babyverzorgingsproducten, die inspelen op de behoeften van een zeer droge huid met neiging tot eczeem. Het badritueel is als volgt. Voeg enkele druppels Lipikar Douche Olie AP+ aan het badwater toe om de huid van je baby te beschermen. Of was je baby met Lipikar Syndet AP+, een wascrème (in plaats van olie) zonder parfum. Mede wegens de parfumvrije formule wordt de huid gereinigd zonder deze uit te drogen.  . 

Beste badproducten voor het babyhuidje

Tip drie: gebruik de vingertoppen bij het wassen van je baby

Terwijl je baby tot rust komt in het warme water of met een waterregenboog aan de haal gaat, kun je de tijd nemen om de huid te wassen. Doe dit vooral met beleid. Voor een extra zacht effect, met zo weinig mogelijk wrijving, was je je baby met de vingertoppen. Als in een rustgevende mini-massage.

Tip vier: zacht afdrogen na afloop

Dep je baby hierna zachtjes droog met een schone handdoek. Het is zaak extra aandacht te besteden aan de huidplooien. Voor je het weet blijft er namelijk vocht achter, wat kan leiden tot irritatie. Maak er een vaste ochtend- of avondroutine van en je krijgt het snel genoeg in de vingers. Zo creëer je ook een intiem moment voor jullie tweeën. Sluit na het badderen af met Lipikar Balsem AP+, La Roche-Posays bestseller om de babyhuid volop te voeden.