de huid van jouw baby


Kwetsbaar van nature
Een babyhuid functioneert anders
dan die van een volwassene

Baby in bad: vier tips voor een plezierig, huidvriendelijk badje

Je baby een badje geven is een van de belangrijke onderdelen van de dagelijkse hygiëne en babyverzorging. Dit is hét moment om de band met je baby te versterken en samen te genieten.

Hoe vaak mag je baby in bad?

Je baby mag één keer per dag in bad. Het badwater mag niet te warm zijn, zodat de huid niet uitdroogt, maar ook niet te koud, want dat voelt niet fijn voor jee baby. Geef een badje van 5 tot 10 minuten met water op 37°C.

Een mild, aangepast reinigingsproduct

Traditionele zeep heeft een hoge pH en te krachtige reinigende bestanddelen, die de hydrolipidenfilm van de babyhuid kunnen aantasten. Daarom ontwikkelde La Roche-Posay  LIPIKAR Wasgel om de babyhuid zacht te reinigen, te beschermen en de pH intact te houden.

Aanbevelingen

La Roche-Posay heeft ook verzorgingsproducten voor je baby die inspelen op de behoeften van een zeer droge huid met neiging tot eczeem. Voeg eerst enkele druppels  LIPIKAR Wasolie aan het badwater toe om de huid van je baby te beschermen. Was je baby daarna met LIPIKAR Syndet AP+, een wascrème zonder parfum die de zeer droge huid reinigt zonder ze uit te drogen.

Gebruik je vingertoppen

Voor een extra zacht effect met zo weinig mogelijk wrijving, was je je baby met je vingertoppen. Dit maakt van het wassen een extra intiem moment.

Zacht afdrogen na het badje

Dep je baby zachtjes droog met een schone handdoek en besteed daarbij extra aandacht aan huidplooien, zodat er geen vocht achterblijft dat kan leiden tot irritatie.