de huid van jouw baby


Kwetsbaar van nature
Een babyhuid functioneert anders
dan die van een volwassene

Baby in bad: tips voor een plezierig, huidvriendelijk badje

Time for a soak! Je baby zijn dagelijkse badje geven is een belangrijke stap voor hygiëne en de dagelijkse verzorging van de fragiele babyhuid. Dit is bovendien het uitgelezen moment voor samenzijn, om de band met je baby te versterken. Zo draag je bij aan het optimale welzijn van de kleine.

Hoe vaak mag je baby eigenlijk in bad?

Probeer één keer per dag aan te houden. Hierbij is het belangrijk dat het badwater niet te warm is, zodat je het kwetsbare babyhuidje beschermt tegen uitdrogen. Te koud is ook niet ideaal, want dit voelt niet bepaald comfortabel aan voor een kind. Het draait hier om ontspannen. Zo 5 tot 10 minuten is voldoende voor een reinigend badje, met de watertemperatuur op 37°C.

Zo reinig je de babyhuid in bad op milde wijze

Van mooie minimalistische verpakkingen tot heerlijke geurende handzeep: het kan zo verleidelijk zijn. Let wel, traditionele zeep heeft vaak een hoge pH-waarde (ofwel zuurgraad) en te krachtig reinigende bestanddelen, waar een babyhuidje niet bij gebaat is. Het kan de hydrolipidenfilm – een beschermend filmpje dat over het huidoppervlak ligt – van de tere babyhuid aantasten. Juist vanuit die wens ontwikkelde La Roche-Posay  LIPIKAR Wasgel
 om de babyhuid zacht te reinigen, te beschermen en de pH-waarde intact te houden.

Beste badproducten voor het babyhuidje

Neigt de huid van je kindje meer naar eczeem? Niks vreemds, tal van kinderen krijgen hiermee te maken in het eerste levensjaar. La Roche-Posay biedt hier een fijne oplossing voor. Speciale babyverzorgingsproducten, die inspelen op de behoeften van een zeer droge huid met neiging tot eczeem. Het stappenplan is als volgt. Voeg eerst enkele druppels  Lipikar Douche Olie AP+ aan het badwater toe om de huid van je baby te beschermen. Was je baby vervolgens met Lipikar Syndet AP+, een wascrème zonder parfum. Mede wegens de parfumvrije formule wordt de huid gereinigd zonder deze uit te drogen.

Tip één: gebruik je vingertoppen bij het wassen van je baby

Terwijl je baby tot rust komt in het warme water of met een waterregenboog aan de haal gaat, kun je de tijd nemen om de huid te wassen. Doe dit vooral met beleid. Voor een extra zacht effect, met zo weinig mogelijk wrijving, was je je baby met de vingertoppen. Als in een kleine, rustgevende massage.

Tip twee: zacht afdrogen na het badje

Dep je baby hierna zachtjes droog met een schoongewassen handdoek. Het is zaak extra aandacht te besteden aan de huidplooien. Voor je het weet blijft er namelijk vocht achter en dit kan leiden tot irritatie. Maak er een vaste ochtend- of avondroutine van en je krijgt het snel genoeg in de vingers. Zo creëer je ook een intiem moment voor jullie tweeën. Na het badderen kun je afsluiten met Lipikar Balsem AP+, La Roche-Posays bestseller om de huid volop te voeden.