de huid van jouw baby


Kwetsbaar van nature
Een babyhuid functioneert anders
dan die van een volwassene

De babyhuid: kwetsbaar voor agressieve invloeden

Hoewel een babyhuid dezelfde structuur heeft als de huid van een volwassene, is het huidje van je baby kwetsbaarder en gevoeliger voor agressies van buitenaf. Voor het comfort en welbehagen van je baby is het belangrijk de juiste verzorgingsroutine en de juiste babyverzorgingsproducten te gebruiken, maar het wel eenvoudig te houden.

Een eenvoudige dagelijkse routine die je baby comfort biedt.

Een babyhuid moet elke dag gereinigd en gehydrateerd worden. Een dagelijks badje van 10 minuten in water van niet meer dan 37°C is voldoende om de huid van je baby schoon te maken.

Aanbevelingen

Heeft je baby een normale huid, gebruik dan  LIPIKAR Wasgel, die in alle zachtheid reinigt, dankzij zijn ultramilde, zeepvrije formule. Voor een drogere babyhuid met neiging tot eczeem voeg je enkele druppels  LIPIKAR Wasolie toe aan het badwater om de huid van je baby te beschermen. Was de huid van je baby dan met  LIPIKAR Syndet AP+, een gel-crème die de zeer droge babyhuid reinigt zonder uit te drogen.

..

Om het huidje van je baby te hydrateren, masseer je de crème met cirkelvormige bewegingen in voor een kalmerend effect. Voor een droge huid met neiging tot eczeem kies je voor  LIPIKAR Balsem AP+ die niet alleen kalmeert en het huidcomfort herstelt, maar ook aanvallen van extreem droge huid vermindert.

Besteed extra aandacht aan de billetjes van je baby

De billetjes van je baby bevinden zich dag en nacht in een vochtige, zure omgeving, door contact met urine en ontlasting. Om luieruitslag te voorkomen, was je de billetjes met een mild reinigingsproduct voor de intieme zones van de baby, of met zuiver water. Droog de billetjes zachtjes af, voordat je een beschermende crème aanbrengt na elke verschoning.

Aanbevelingen

Reinig de billetjes van je baby met  CICAPLAST Wasgel B5 Deze ultramilde formule reinigt en kalmeert de huid. Aanvullend gebruik je een beschermende, herstellende crème, zoals de Lipikar Baume B5.

Zeer hoge UV-bescherming

Kinderartsen en dermatologen raden ten zeerste aan om kinderen jonger dan drie jaar niet rechtstreeks bloot te stellen aan de zon, want hun huid is veel gevoeliger voor UV-stralen. NB: zelfs in de schaduw, zonder directe blootstelling, is bescherming nodig want lange UVA-stralen kunnen dan nog altijd in hun huidje dringen.

Aanbevelingen

De formule van de nieuwe  SPF 50+ Babymelk van de Laboratoria La Roche-Posay is mild, veilig en doeltreffend. Hij biedt zeer hoge bescherming tegen UV-stralen, ook bij indirecte blootstelling. Bovendien werkt zijn cocoon-textuur hydraterend en voedend om de huid van je baby optimaal te beschermen.