de huid van jouw baby


Kwetsbaar van nature
Een babyhuid functioneert anders
dan die van een volwassene

Hoe de kwetsbare babyhuid te beschermen tegen invloeden van buitenaf?


De kwetsbare babyhuid heeft extra bescherming nodig tegen agressies van buitenaf. La Roche-Posays specialisten weten exact welke babyproducten en verzorgingsroutine soelaas bieden voor baby’s. Lees mee.

Zet je baby het weer onbedaarlijk op een huilen? Logisch, want de allerkleinsten onder ons kunnen niet communiceren hoe ze zich echt voelen. Het zou zomaar kunnen zijn dat je kleine last heeft van een gevoelige babyhuid. Een droge, rode huid, soms met allergische reacties of eczeem. De structuur van de huid mag hetzelfde zijn als die van volwassenen, maar het huidje is vele malen kwetsbaarder. Luchtvervuiling, te warm water of een ruwe stof: het kan irritaties opwekken. De juiste verzorgingsproducten- en routine zijn hier cruciaal, maar ook: hou het simpel. Voor het comfort en welbehagen van je baby.


Dagelijkse huidverzorging voor de gevoelige babyhuid

Zoals gezegd, het draait hier om minimalisme. Een eenvoudige dagelijkse routine, waardoor je baby zich comfortabel blijft voelen. Waar te beginnen? Het is zaak de babyhuid twee tot drie keer per week zorgvuldig te reinigen en hydrateren. Laat het water lopen en maak een badje, met een warmtegraad van niet meer dan 37°C. Tien minuten badderen et voilà! De kleine is weer helemaal schoon en klaar voor een nieuwe dag. Hierbij wil je bovendien fijne babyproducten gebruiken, die uitermate mild zijn en de beschermende barrière van de huid intact laten en versterken.

Aanbevelingen

Heeft je baby een normale huid, gebruik dan  LIPIKAR Wasgel, die in alle zachtheid reinigt, dankzij zijn ultramilde, zeepvrije formule. Voor een drogere babyhuid met neiging tot eczeem voeg je enkele druppels  LIPIKAR Wasolie toe aan het badwater om de huid van je baby te beschermen. Was de huid van je baby dan met  LIPIKAR Syndet AP+, een gel-crème die de zeer droge babyhuid reinigt zonder uit te drogen.

..

Om het huidje van je baby te hydrateren, masseer je de crème met cirkelvormige bewegingen in voor een kalmerend effect. Voor een droge huid met neiging tot eczeem kies je voor  LIPIKAR Balsem AP+ die niet alleen kalmeert en het huidcomfort herstelt, maar ook aanvallen van extreem droge huid vermindert.


Producten voor optimale babyhuidverzorging

Stap één: neem het huidtype van je baby onder de loep. Is deze ‘normaal’ pak dan de Lipikar Wasgel erbij. Voor het badritueel dat volgt reinigt deze wasgel in alle zachtheid. Een bubbelbad kan leuk zijn, maar het is belangrijk voor de delicate babyhuid om voor ultramilde, zeepvrije formules te kiezen. Voelt de babyhuid wat droger aan met neiging tot eczeem? Druppel een beetje Lipikar Olie AP+ in het badwater, om de babyhuid te beschermen. Dit is een heerlijk zachte olie, die anti-jeuk en anti-irriterend werkt. Hard kraanwater kan de huid behoorlijk uitdrogen, maar deze olie herstelt dat effect alsook de huidbarrière. Liever een gel-crème dan olie? Kies dan voor Lipikar Syndet AP+ die de droge babyhuid (ook die met eczeem) reinigt en voedt. Stap twee: de huid van je baby voorzichtig wassen, liefst met de vingertoppen. Stap drie: hydrateren. Zo belangrijk om de babyhuid in optimale conditie te houden. Masseer een crème met cirkelvormige bewegingen in. Dit geeft een kalmerend effect. Voor een droge of eczeemgevoelige huid raden we Lipikar Balsem AP+ aan, die kalmeert en het huidcomfort herstelt. Aanvallen van extreme droogte en jeuk verminderen daarbij ook. Maak er een vast ochtend- of avondritueel van: fijne, doeltreffende verzorging van de baby en een moment voor jullie tweeën.

Extra aandacht voor de gevoelige huid op de babybilletjes
Hoe zou het zijn om de hele dag een luier te moeten dragen? Maak je er maar geen voorstelling van, want heel comfortabel is het niet. Babybilletjes bevinden zich dag en nacht in een vochtige, zurige omgeving – door contact met urine en ontlasting. Natuurlijk verwissel je die luiers steevast, maar houd toch rekening met luieruitslag. Dit kan voorkomen worden door de billetjes voorzichtig te wassen met zuiver water en een mild reinigingsproduct, zoals Cicaplast Gel B5, speciaal voor de intieme zones van het kind. En hiernaast ook geschikt voor jezelf. Win, win. Zachtjes droogdeppen, die babybilletjes, en daarna een beschermende crème aanbrengen na elke verschoning. Ons advies: Cicaplast Baume B5. Een sterproduct, geliefd bij dermatologen wereldwijd die de huid op tal van manieren beschermt en helpt herstellen. Zo verlicht deze antibacteriële balsem droge, geïrriteerde zones. Het is een ware redder-in-nood, die je eigenlijk altijd bij de hand wil hebben. In het badkamerkastje, op vakantie. Van een S.O.S. bij schaaf- en brandwonden tot een fijne toepassing bij tepelkloven.

Aanbevelingen

Reinig de billetjes van je baby met  CICAPLAST Wasgel B5 Deze ultramilde formule reinigt en kalmeert de huid. Aanvullend gebruik je een beschermende, herstellende crème, zoals de Lipikar Baume B5.


Zeer hoge SPF voor de babyhuid

Petjes, longsleeves. Trek ze maar uit de kast tijdens het lente- en zomerseizoen, want dé tip die kinderartsen en dermatologen unaniem geven: stel kinderen jonger dan drie jaar nooit rechtstreeks bloot aan de zon. De huid is, zoals je wellicht verwacht, vele malen gevoeliger voor UV-stralen. Zelfs in de schaduw, zonder directe blootstelling. Kies daarnaast voor optimale zonbescherming, want UVA-stralen dringen voor je het weet door in het babyhuidje.

Zonbescherming voor de fragiele babyhuid
In het laboratorium van La Roche-Posay is speciale zonnebrand ontwikkeld voor de tere gezichts- en lichaamshuid van baby’s – vanaf 6 maanden tot 3 jaar. Zonder parfum, zonder conserveermiddelen. De optimale UVB-bescherming SPF 50+ en hoge UVA-bescherming is strenger dan de vereisten van de Europese regelgeving. Het is een witte substantie, waardoor je goed kunt zien of de babyhuid volledig is bedekt in een laagje Anthelios Baby SPF 50+ Babymelk. Deze is mild, veilig en doeltreffend, met een zeer hoge zonbescherming. Zelfs bij indirecte blootstelling, waar je baby per ongeluk aan ten prooi kan vallen. Het heeft tot slot een cocooning effect, met natuurlijke Karitéboter.

Aanbevelingen

De formule van de nieuwe  SPF 50+ Babymelk van de Laboratoria La Roche-Posay is mild, veilig en doeltreffend. Hij biedt zeer hoge bescherming tegen UV-stralen, ook bij indirecte blootstelling. Bovendien werkt zijn cocoon-textuur hydraterend en voedend om de huid van je baby optimaal te beschermen.