• Home>
  • Samenwerking met dermatologen:

Aanbevolen door meer dan 25.000 dermatologen

Stichting La Roche-Posay:
het bewijs van onze betrokkenheid samen met dermatologen

Uitwerking van adjunctieve therapie, continue opleiding, invoering van een netwerk van "cosmetovigilance", enz.: dermatologen in hun dagelijkse praktijk ondersteunen zit in onze DNA. In 1995, hebben we ervoor gekozen om nog verder te gaan in deze benadering door hen in hun initiatieven van research en kennisdeling te ondersteunen. Hieruit ontstond dan de Stichting La Roche-Posay, welke onder auspiciën van de Fondation de France de initiatieven van dermatologiespecialisten bevordert die wereldwijd op wetenschappelijk en maatschappelijk vlak actief zijn.

Jonge dermatoloog onderzoekers ondersteunen.

Het eerste actiedomein van de Stichting La Roche-Posay is van wetenschappelijke aard. Door het toekennen van de Onderzoeksprijs beoogt ze het innoverende werk van jonge dermatoloog onderzoekers te belonen en te financieren op vier continenten. Na evaluatie door onafhankelijke experten, worden de geselecteerde projecten of publicaties voorgesteld aan een wetenschappelijk comité bestaande uit dermatologie-experten dat beurzen toekent aan de meest verdienstelijke onder hen. We zijn dus verheugd en trots dat we tot op heden ruim 130 onderzoekers en dermatologen wereldwijd hebben gesteund.

Maatschappelijk verantwoorde dermatologische initiatieven aanmoedigen

Het tweede actiedomein van de Stichting La Roche-Posay, is meer maatschappelijk en concretiseert zich in de opzet "Dermatologen uit het Hart". Dit initiatief werd in 2011 in Frankrijk opgestart en bestaat erin maatschappelijke initiatieven van geëngageerde dermatologen te steunen met het oog op de verbetering van de levenskwaliteit van hun patiënten door de toekenning van beurzen ter waarde van 10.000 euro. Zo'n tiental landen werken al mee aan dit project. In samenwerking met de Stichting La Roche-Posay, hebben de "Dermatologen uit het Hart" zo Andrew Krakowski geholpen, dermatoloog in het Rady Children's Hospital in San Diego in Californië, bij de ontwikkeling van MissionSkin.org, een gemeenschapswebsite voor patiënten en specialisten op het vlak van huidreconstructie.

Kijk naar de video van dit project: