• Home>
  • Gezicht>
  • Gouden regels : 10 goede gewoonten voor de dagelijkse verzorging van jouw huid.

Gouden regels

10 goede gewoonten voor de dagelijkse verzorging van jouw huid.

10 tips voor dagelijkse verzorging huid

Wil je zorg dragen voor jouw huid en het hele jaar door een stralende teint hebben, dan zijn een aantal zaken van essentieel belang. 10 absolute "must-do's", ongeacht jouw huidtype!

Rule 1

Voor elk huidtype het juiste verzorgingsproduct

Om zorg te dragen voor jouw huid en haar eigenheid te respecteren, moet je in de eerste plaats producten kiezen die aangepast zijn aan jouw huidtype. Een droge huid heeft niet dezelfde behoeften als een vette huid.

Rule 2

Bijzondere aandacht voor de tere zones

Op sommige delen van jouw gezicht (oogcontour, lippen, enz) is de huid bijzonder dun en teer. Specifieke verzorgingsproducten zijn dan ook aangewezen, vooral voor de oogcontour en de lippen. Deze zones van jouw gezicht zijn gevoeliger en vragen dus extra aandacht.

Contexto

Reinigen in alle zachtheid

Jouw huid verzorgen begint al bij het make-up verwijderen of reinigen. Om jouw huid geen geweld aan te doen en haar evenwicht te ontzien, gebruik je dus het best een fysiologisch reinigingsproduct, dat speciaal ontwikkeld is om jouw huid met zachtheid te behandelen.

Rule 4

De ogen, een risicozone

De huid rond de ogen is tien keer dunner dan op de rest van het gezicht. Het verwijderen van make-up vergt hier dus een specifieke routine.

Rule 5

Scrubben moet

Vergeet ook niet om één- tot tweemaal per week een aangepaste scrub te gebruiken. Die moet efficiënt maar tegelijk ook zacht en huidvriendelijk zijn. Kies dus voor een fysiologisch scrubproduct, dat perfect is om de huid glad en zuiver te maken zonder haar evenwicht te verstoren.

Rule 6

Hydratatie, een noodzaak

De dermis bestaat voor 70% uit water en de epidermis voor 15%. Voor een optimaal vochtgehalte in de huid is het dan ook van belang te kiezen voor dagelijkse hydraterende verzorging die het vochtevenwicht in stand houdt. Je kan ook regelmatig een hydraterend masker aanbrengen, waarvan je de resten achteraf verwijdert met behulp van een spray met thermaal bronwater.

Rule 7

Bij voorkeur hypoallergene make-up

Om allergische reacties op onaangepaste producten te vermijden, kies je het best voor hypoallergene make-up, die speciaal is samengesteld om te worden verdragen door elke huid en door gevoelige ogen.

Rule 8

Let op voor de zon

Gebruik het hele jaar door een dagcrème met een zonnefilter. Hiermee bescherm je jouw huid tegen de schadelijke gevolgen van de zon, die haar sneller doet verouderen.

Rule 9

Bescherm jouw huid tegen externe agressies

Vervuiling, tabaksrook, stress… hebben allemaal een ongunstige invloed op jouw huid. Bescherm jouw huid tegen deze agressoren door een dagcrème aan te brengen voor je naar buiten gaat en jouw huid 's avonds zorgvuldig te reinigen.

Rule 10

Vergeet juw lippen niet!

Gebruik een herstellende lipcrème zodra je daar de behoefte toe voelt. Breng deze zo vaak als nodig opnieuw aan, want deze huidzone is extra broos.

Voor jou aanbevolen

Bekijk alle artikelen