Wat is Retinol?

Lees hier waarom Retinol het ingrediënt is om kenmerken van huidveroudering zoals rimpels, fijne lijntjes en oneffenheden tegen te gaan.

  • Retinol is soort vitamine A die celvernieuwing stimuleert.
  • Retinol is een van de enige klinisch bewezen anti-age die effectief werkt tegen het verminderen van zelfs diepe rimpels.
  • Tijdens het gebruik van Retinol kan de huid gevoelig zijn voor zon, zonnestraling of zonlicht.
  • Er wordt daarom aanbevolen om Retinol ‘s avonds te gebruiken en ‘s ochtends een dagcrème met SPF.

Lees hier waarom Retinol het ingrediënt is om kenmerken van huidveroudering zoals rimpels, fijne lijntjes en oneffenheden tegen te gaan.

Retinol: het anti-huidverouderings super ingrediënt

Retinol valt onder de vitamine A-familie en is naast zijn vele functies nodig in het lichaam om de huid gezond te houden. De afstamming van Retinol, Retinoides, werden eerst gebruikt bij de behandeling tegen acne. Tegenwoordig worden ze ook gebruikt tegen huidveroudering.

Waarom is dit het geval? Retinoides verbeteren de kwaliteit van de huid door het celvernieuwingsproces een boost te geven. Daarnaast helpen ze met het tegengaan van collageenafbraak (collageen maakt de huid stevig) en versterken ze de diepere lagen van de huid welke de formatie van rimpels tegen gaan. Dit zorgt ervoor dat de huid er voller en stralender uitziet, met minder zichtbare lijntjes.

La Roche-Posay zou aanraden…

Ondanks dat Retinol erg effectief is in het verminderen van tekens van photoaging (huidveroudering door zon), is het niet een ingrediënt dat aanbevolen wordt wanneer je de zon in gaat. De huid is door het gebruik van het ingrediënt namelijk gevoeliger geworden voor UV-straling.

In plaats daarvan wordt het aanbevolen huidverzorging met Retinol in de avond te gebruiken. Gebruik dus overdag altijd een product met zonnebescherming wanneer je Retinol gebruikt.

De Redermic R Retinol Anti-Aging Nachtcrème van La Roche-Posay is een herstellende nachtcrème voor fijne lijntjes en diepere rimpels, zoals rond de lippen en het voorhoofd. Bovendien kan de crème worden gebruikt bij pigmentatie door UV-schade. De formule is geschikt voor een gevoelige huid, maar we raden aan om een nieuw product altijd eerst te testen op de binnenkant van de arm om ongewenste reacties te voorkomen.

Als je op zoek bent naar een product tegen huidveroudering, kan Retinol jouw geheime wapen zijn!