Oogcontourezone veroudert snel

De oogzone is de eerste zorg van vrouwen in hun strijd tegen huidveroudering. Lees hier wat dermatologen aanbevelen.

De oogzone is de eerste zorg van vrouwen in hun strijd tegen huidveroudering. In deze bijzonder gevoelige en kwetsbare zone laten vermoeidheid en veroudering immers heel snel sporen na. Onze dermatoloog legt uit wat de oorzaken van veroudering in de oogcontour zijn en wat je ertegen kan doen.

Hoe komt het dat de oogcontourzone snel veroudert?

Omdat de huid hier heel fijn is en bovendien sterk wordt belast, vertoont ze heel snel tekenen van veroudering De huid van de oogcontour is de dunste en meest kwetsbare van het gezicht. Ze bevat weinig talgklieren en collageen- en elastinevezels. Met 22 spiertjes die voortdurend in beweging zijn en ongeveer 10.000 oogknipperingen per dag wordt de huid op deze plaats ook extreem belast. Al die factoren verklaren waarom de oogcontour de eerste zone is waar tekenen van veroudering tot uiting komen. Rimpels, huidlijntjes en tekenen van vermoeidheid kunnen hier vroegtijdig opduiken.

Hoe verzorg je je oogcontour?

Met een verzorgingsproduct dat tegelijk efficiënt en zacht is, om sporen van veroudering en vermoeidheid in deze gevoelige zone tegen te gaan Verzorging voor de huid van de oogcontour moet tegelijk efficiënt én hoogtolerant zijn, want ze moet niet alleen veroudering tegengaan maar ook rekening houden met de grote gevoeligheid van deze zone. Om uw blik jeugdig te houden, gebruikt u dus het beste een specifiek product dat in alle zachtheid rimpels uitvlakt en de huid rond de ogen zowel voedt als hydrateert.

Praktische tip

REDERMIC [R] Ogen bevat "Retinol voor gevoelige ogen". Dit betekent dat de krachtige werking van Retinol tegen rimpels en veroudering kan worden benut zonder gevaar voor roodheid of irritatie, dankzij de nieuwe generatie Retinol van REDERMIC [R], een unieke verbinding van zuivere Retinol en Retinol met Progressieve Afgifte.

Praktische tip

Breng REDERMIC [R] Ogen eenmaal per dag aan, ‘s morgens. Breng een likje van het product aan op het benige gedeelte boven de koontjes van je wangen en masseer het zachtjes in, van binnen naar buiten toe, tot het volledig in de huid is gedrongen. Als je eventueel toch wat last hebt van lichte irritatie, laat dan wat meer tijd tussen het aanbrengen tot je huid gewend is geraakt aan de Retinol.