Gebruikerservaringen

« Ik zorg voor mijn gevoelige huid. Ze verdient het! »

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_testimonies_default.jpg

Julie heeft altijd al een gevoelige huid gehad. Om te weten hoe ze haar huid tot rust kon brengen en minder gevoelig kon maken, heeft ze dan ook besloten een dermatoloog te raadplegen. Dankzij zijn advies is ze erin geslaagd haar huid weer comfortabel en soepel te laten aanvoelen, dag na dag. Dit is haar verhaal.

Puistjes door puberteit

Julie, sinds wanneer heb jij al een gevoelige huid?

Eigenlijk denk ik dat ik daar altijd al last van heb gehad. Ik herinner me bijvoorbeeld nog heel goed de eerste verzorgingscrèmes die ik als tiener gebruikte: mijn huid werd rood, begon te trekken… Kortom, mijn huid verdroeg niets !

Symptomen

Heb je mettertijd geen verandering ondervonden?

Het is er mettertijd niet beter op geworden. Zelfs het tegendeel! Ik begon zelfs last te krijgen van jeuk in mijn gezicht. 's Winters was mijn huid ook gevoeliger door de kou: als ik een hydraterende crème aanbracht, begon ze al meteen te kriebelen. Dat was heel vervelend en ik wist op de duur echt niet meer wat te doen. Want ondanks mijn vele pogingen slaagde ik er niet in een geschikt verzorgingsproduct te vinden om mijn huid te kalmeren. Daarom heb ik vorig jaar besloten een dermatoloog te raadplegen.

De oplossing

Wat stelde die voor?

Aan de hand van de vragen die hij stelde en nadat hij mijn huid had onderzocht, hebben we kunnen achterhalen waar mijn gevoeligheid vandaan kwam: agressieve invloeden van buitenaf, en stress. Om mijn huid te beschermen heeft hij een crème voor gevoelige huid met thermaal water voorgeschreven, die mijn huid tegelijk hydrateert en tot rust brengt. Wat make-up betreft, heb ik mijn gebruikelijke foundation ingeruild voor een gekleurde dagcrème die speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige huid. Gedaan met roodheid en met dat verhitte en trekkende gevoel. Nu weet ik eindelijk hoe ik zorg moet dragen voor mijn gevoelige huid. En ze verdient het!

Voor u aanbevolen

See all articles
v_push_article-sensitive-skin-08

Achtergrondinformatie

Je gevoelige, onrustige huid kalmeren in een aantal eenvoudige stappen

Voor vrouwen met een gevoelige huid zit zelfs een doodgewone dag vol verborgen valkuilen. Temperatuurveranderingen, airconditioning, hard water… er zijn tal van factoren die het huidcomfort negatief beinvloeden en de huid kunnen laten prikken, branden en jeuken.

Logisch dat deze vrouwen voortdurend op zoek zijn naar manieren om hun onrustige huid te kalmeren… En daarbij bereid zijn om alles te proberen! Op online forums worden de meest uiteenlopende huismiddeltjes aangeraden: honing, haver, avocado, ja zelfs chocolademaskers. Hoe smakelijk ze ook mogen zijn, al die eetwaren zullen meestal meer kwaad dan goed doen. Dergelijke doe-het-zelf-behandelingen kunnen immers potentiële allergenen en irriterende bestanddelen bevatten, die je huid nog meer irriteren.

Aangepaste, deskundige huidverzorging voor de gevoelige  en onrustige huid is de eerste stap naar meer comfort, maar een paar eenvoudige dagelijkse gewoonten in acht nemen kan ook al heel veel verschil maken. Doe de quiz en leer hoe je je gevoelige huid kalmeert.