Achtergrondinformatie

De gedehydrateerde huid: als de huid een vochttekort heeft

gedehydrateerde huid symptomen oorzaken en behandeling

Water is een essentieel bestanddeel van de opperhuid. Omdat het vochtpeil van de huid niet constant blijft (externe agressies, natuurlijke verdamping, enz), is het van belang de huid te voorzien van haar dagelijkse dosis water.

Symptomen

Symptomen die geen twijfel laten

1.1 Le point sur v2 illu 1

Een gedehydrateerde huid is een huid met te weinig vocht. Die dehydratatie uit zich op diverse manieren:

  • de huid mist soepelheid
  • ze oogt dof en onfris
  • ze voelt onbehaaglijk aan en vertoont uitdrogingslijntjes

Oorzaken

Wanneer de huid naar water snakt

De oorzaak van een gedehydrateerde huid ligt bij een aantasting van de barrièrefunctie van de huid, die van uitwendige aard kan zijn (ten gevolge van omgevingsfactoren…), maar ook van inwendige aard (dysfunctie van de bestanddelen van de epidermis, aangetaste hydrolipidenfilm).

Behandelen

Doel: rehydratatie

Een gedehydrateerde huid verzorgen en voorkomen dat de symptomen aanhouden of verergeren, vergt enkele essentiële dagelijkse gewoonten:

  • het gezicht in alle zachtheid van make-up ontdoen, om de epidermis geen geweld aan te doen.
  • Dagelijks een hydraterende crème aanbrengen, om de hydratatie optimaal op peil te houden, de barrièrefunctie van de hoornlaag te herstellen en de huid te beschermen tegen UV-straling. Dit alles met een dagcrème die een zonnefilter bevat. Kies de textuur in functie van het huidtype, het seizoen of de omgevingsvoorwaarden.
Aarzel niet een dermatoloog te raadplegen voor meer informatie.

Voor u aanbevolen

See all articles
v_push_article-sensitive-skin-04

Achtergrondinformatie

Rode gezichtshuid: Blus het vuur!

Niets laat een vrouw sneller stralen dan een blosje, of het nu natuurlijk is of uit een doosje komt. Maar wanneer "blozen" meer gaat lijken op "rood aanlopen", dan lijkt het alsof ze ontdaan, gestresst of gewoonweg verlegen is.
Bij vrouwen met een gevoelige huid geeft het gezicht op die manier niet langer weer hoe ze zich echt voelen. De gezichtshuid wordt rood als reactie op allerlei inwendige en uitwendige stressoren. Geen wonder dat roodheid in het gezichts een van de grootste ergernissen is van vrouwen met een gevoelige gezichtshuid.

Bovendien heeft die roodheid de neiging om te verergeren naarmate men ouder wordt. Onder invloed van de zon en andere factoren wordt de teint geleidelijk aan steeds ongelijkmatiger. Om dit weer onder controle te krijgen, is het van essentieel belang om inzicht te krijgen in de achterliggende mechanismen van een rode huide én speciale, deskundige gezichtsverzorging te kiezen