Gebruikerservaringen

« Mijn huid voelt weer comfortabel aan ! »

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_testimonies_default.jpg

Na een vakantie in de tropen was de huid van Jeanne totaal gedehydrateerd. Omdat ze haar huid weer soepel wou maken, is ze naar de apotheek gestapt voor advies. Enkele dagen later was het evenwicht van haar huid hersteld. Dit is haar verhaal.

Puistjes door puberteit

Jeanne, hoe kwam het dat jouw huid zo gedehydrateerd was geraakt?

Normaal gezien heb ik een tamelijk soepele huid. Ik mag daarover echt niet klagen! Maar deze zomer ben ik samen met mijn man tien dagen met vakantie geweest naar de Seychellen en daar is mijn huid gedehydrateerd geworden. Het was er heel warm en hoe ik mijn huid en mijn lichaam ook beschermde met zonnebrandcrème, ik voelde dat mijn huid niet zo van het klimaat hield.

Symptomen

Waaruit bleek die dehydratatie ?

Ondanks mijn bruine kleurtje oogde mijn huid echt dof en zag ze er niet fris uit. Bovendien had ik voortdurend een trekkend gevoel. Het was een beetje alsof ik een soort van hard masker op mijn gezicht had. Ik merkte ook kleine huidlijntjes op, vooral rond mijn ogen en mijn mond. Ik voelde dus heel goed dat mijn huid met een vochttekort kampte. Maar eerlijk gezegd wist ik niet hoe ik dat probleem moest oplossen.

De oplossing

Wat heeft u toen gedaan?

Enkele dagen nadat we terug waren van vakantie ben ik naar de apotheek gegaan, waar ze mij een heus aanvalsplan hebben voorgesteld om de hydratatie van mijn huid weer op peil te krijgen. Ik heb een speciaal verzorgingsproduct voor gedehydrateerde huid gebruikt ter vervanging van mijn gewone dagcrème en ik heb ook de gewoonte aangenomen om mijn huid te reinigen met een aangepaste reiniger. Dat is heel doeltreffend gebleken: in slechts enkele dagen voelde mijn huid weer helemaal comfortabel aan!

Voor u aanbevolen

See all articles
v_push_article-sensitive-skin-08

Achtergrondinformatie

Je gevoelige, onrustige huid kalmeren in een aantal eenvoudige stappen

Voor vrouwen met een gevoelige huid zit zelfs een doodgewone dag vol verborgen valkuilen. Temperatuurveranderingen, airconditioning, hard water… er zijn tal van factoren die het huidcomfort negatief beinvloeden en de huid kunnen laten prikken, branden en jeuken.

Logisch dat deze vrouwen voortdurend op zoek zijn naar manieren om hun onrustige huid te kalmeren… En daarbij bereid zijn om alles te proberen! Op online forums worden de meest uiteenlopende huismiddeltjes aangeraden: honing, haver, avocado, ja zelfs chocolademaskers. Hoe smakelijk ze ook mogen zijn, al die eetwaren zullen meestal meer kwaad dan goed doen. Dergelijke doe-het-zelf-behandelingen kunnen immers potentiële allergenen en irriterende bestanddelen bevatten, die je huid nog meer irriteren.

Aangepaste, deskundige huidverzorging voor de gevoelige  en onrustige huid is de eerste stap naar meer comfort, maar een paar eenvoudige dagelijkse gewoonten in acht nemen kan ook al heel veel verschil maken. Doe de quiz en leer hoe je je gevoelige huid kalmeert.