3 vragen aan een expert

Een droge huid vraagt een intensieve dagelijkse hydratatie

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_3questions_default.jpg

De hoornlaag van de huid, dus het meest oppervlakkige gedeelte, droogt uit en verliest een deel van haar vocht. Hierdoor komen de hoorncellen gemakkelijker van elkaar los, met een fijne, oppervlakkige afschilfering tot gevolg. Tal van factoren kunnen deze uitdroging van de gezichtshuid in de hand werken. Hoe kan dit worden verholpen? Het advies van een dermatoloog.

Wat is er zo specifiek aan de gezichtshuid?

De huid van het gezicht bevat veel talgklieren en wordt dus normaal gezien extra beschermd door sebum (huidsmeer).

Maar deze huidzone wordt niet bedekt door kleding en is dus gevoeliger voor allerhande externe agressies : kou, warmte, wind,  zon, vervuiling, tabaksrook. De gezichtshuid krijgt soms nog extra te lijden door te agressieve reinigingsproducten, uitdrogende behandelingen (crèmes tegen huidveroudering of tegen acne) en, bij mannen, door het scheren.

Welke concrete symptomen vertonen uw patiënten met een droge huid?

De patiënten klagen dat hun huid onbehaaglijk aanvoelt.

De gezichtshuid trekt. Ze prikkelt en kriebelt. Als die droge toestand niet wordt gecorrigeerd, kan de huid gaan ontsteken en vormen zich schilferige zones (droog eczeem). Ze zeggen ook vaak dat het moeilijk is om make-up op te doen. Ze gebruiken vaak een dagcrème die niet echt geschikt is en geen verlichting brengt. Mannen zien er vaak tegenop om zich 's morgens te scheren.

Wat stelt u hen dan voor?

Ik leg hen in de eerste plaats uit dat ze zeer zachte reinigingsproducten moeten gebruiken.

Volgens mij zijn micellaire lotions hier perfect voor. Verder is een intensieve dagelijkse hydratatie noodzakelijk. Ik raad een hydraterende crème met vette fase aan en, na het verwijderen van de make-up, een nachtcrème met vochtinbrengende bestanddelen. Die zullen de celcohesie van de hoornlaag verbeteren. Mannen probeer ik ervan te overtuigen om geen aftershave-lotions meer te gebruiken, maar liever een hydraterende crème.

Voor u aanbevolen

See all articles