Achtergrondinformatie

Huiduitslag

huiduitslag

De huid is ons grootste orgaan. Noodzakelijk dus om er heel goed voor te zorgen. Daarbij kan het belangrijk zijn te letten op het soort verzorgingsproducten dat je gebruikt. Sommige mensen hebben namelijk een meer gevoelige huid dan anderen. Ook de kans op huidirritatie zoals huiduitslag is dan groter.

Oorzaken huiduitslag

Huiduitslag is een uiting van huidirritatie. Het komt zowel bij volwassenen als kinderen voor en kan verschillende oorzaken hebben. Het gebruik van reguliere verzorgingsproducten op een gevoelige huid kan een reactie veroorzaken. Dat komt doordat een gevoelige huid minder tolerant is voor verschillende bestanddelen.

Soorten uitslag

Huiduitslag komt voor in verschillende vormen. De huid kan rood worden, gaan schilferen en er kunnen vlekken of bultjes ontstaan. Vaak ontstaat er ook een jeukend gevoel.  Krabben kan de uitslag verergeren. Heeft u last van huiduitslag? Een dermatoloog kan u precies vertellen wat u ertegen kunt doen.

Huiduitslag voorkomen

Liever dan het behandelen, wilt u huiduitslag volledig voorkomen. Om het ontstaan van uitslag zoveel mogelijk te voorkomen kunt u het beste kiezen voor verzorgingsproducten speciaal voor  gevoelige huid. La Roche-Posay maakt gebruik van thermaal bronwater. Dit bestanddeel kalmeert een  geïrriteerde huid. Het verlicht het brandende gevoel dat huiduitslag kan veroorzaken.

Voor u aanbevolen

See all articles