Waar of niet waar ?

Huidreacties typisch voor een droge huid

huidreacties droge huid

Huidreacties zijn typisch voor een droge huid

(Over)gevoeligheid hangt niet samen met een bepaald huidtype. Het is een toestand die op elke leeftijd kan opduiken en zowel chronisch als tijdelijk van aard kan zijn. De huid gaat dan overdreven reageren: ze prikt, trekt, jeukt, wordt rood en kan soms zelfs verhit of branderig aanvoelen. Of de huidreacties nu optreden onder invloed van omgevingsfactoren (temperatuur, wind, vervuiling), contact (agressieve cosmeticaproducten) of vasculaire oorzaken (broze vaatwanden), een aangepaste crème kan in elk geval duurzaam verlichting bieden.

Voor u aanbevolen

See all articles
v_push_article-sensitive-skin-07

Achtergrondinformatie

Leven met een overgevoelige huid: de impact op je levenskwaliteit

Al vanaf je geboorte fungeert je huid elke seconde van elke dag als een beschermende buffer tegen de elementen, tegen klappen en stoten en tegen talloze schadelijke stoffen uit de omgeving. Die immense rol die onze huid in ons leven speelt, vinden we zo vanzelfsprekend dat we er amper bij stilstaan.

Meer en meer mensen ondervinden echter problemen met hun huid. Die is gevoelig geworden en ondergaat niet langer stilzwijgend de stress en agressies van het dagelijkse leven. De huid begint te protesteren en uit haar ongenoegen met symptomen zoals roodheid, jeuk, prikkeling… In het ergste geval proberen vrouwen met een gevoelige gezichtshuid alle "risicosituaties" te vermijden, wat er op neerkomt dat ze niet meer onbekommerd van allerlei dingen kunnen genieten.
Het dermatologische expertmerk La Roche-Posay onderkent als geen ander de impact van een gevoelige huid op het leven van vrouwen en geeft tips en advies om de gevoelige huid zo te verzorgen dat je weer volop kunt genieten.