• Home>
  • Gezicht >
  • Achtergrondinformatie : Handen en lippen: opgelet, risicozones!

Achtergrondinformatie

Handen en lippen: opgelet, risicozones!

droge handen en lippen informatie

Een manueel beroep, huishoudelijke klussen, agressieve omgevingsinvloeden,... de huid van de handen en van de lippen krijgt dagelijks heel wat te lijden. Als deze van nature al dunne en broze huid wordt geïrriteerd en beschadigd, kan ze bij elke nieuwe blootstelling aan een externe agressie of een irriterend product steeds heviger gaan reageren. Om zich beter te kunnen verdedigen, heeft deze huid de juiste verzorging nodig om haar beschermende buffer beter te kunnen herstellen. CICAPLAST HANDEN, de handverzorging voor epidermaal herstel en CICAPLAST LIPPEN, de lippenbalsem voor het herstel van kloofjes en droge lippen.

Symptomen

Een broze epidermis: gevaar voor chronische dermatitis en ernstige ontstekingen

De huid van de handen en de lippen is constant onderhevig aan agressies van buitenaf. Van nature is ze echter niet optimaal uitgerust om daar voldoende weerstand tegen te bieden. Ze heeft immers geen of slechts een geringe natuurlijke barrière. De huid van de handen bevat weinig talgklieren en haar hydrolipidenfilm is bijzonder broos. Wat de lippen betreft, dit is een semi-slijmvlies zonder hoornlaag, zweetklieren noch hydrolipidenfilm, dus zonder de natuurlijke bescherming waarover andere huidzones beschikken, waardoor ze dus sneller beschadigd kunnen raken.   Als de huid van de handen en van de lippen dan ook nog eens voortdurend belast en beschadigd worden, kan dit leiden tot ernstige gevolgen. De handen kunnen last krijgen van dermatitis en eczeem. Bij de lippen kunnen barstjes chronisch worden en kunnen zich allergieën, mondhoekkloven of cheilitis ontwikkelen.

De oplossing van La Roche-Posay

De expertise van CICAPLAST toegepast op handen en lippen

De lancering van CICAPLAST in 2005 betekende onze  nieuwe doorbraak . Voor het eerst werd hulp bij epidermaal herstel bij La Roche-Posay benaderd in zijn globaliteit, voor een onmiddellijke én langdurige doeltreffendheid. Vandaag wordt de expertise van CICAPLAST ook benut voor de handen en de lippen.

CICAPLAST Handen kalmeert en beschermt en helpt bij heropbouw van de huidbarrière .

  • Glycerine helpt een onzichtbare beschermlaag tegen agressies vormen. Dit bestanddeel speelt ook een belangrijke rol in het herstelproces van de huid*.
Troef: ook een uur na het aanbrengen blijft de huid nog altijd beschermd tegen externe agressies, als door een onzichtbare en onvoelbare “handschoen”.
* Fluhr et al, British Journal of Dermatology 2008 159, pp23–34
  • Niacinamide draagt bij tot een versneld herstel van de huidbarrière.
Troef: Helpt bij een duurzame regeneratie van de natuurlijke buffer van de huid.

CICAPLAST Lippen kalmeert, beschermt en bevordert het herstel van de lippen en geïrriteerde zones.

  • Karitéboter levert vetzuren die sterke gelijkenissen vertonen met die van de huid. Ze draagt actief bij tot het proces van hydratatie en versoepeling van een droge huid.
Troef: de lippen worden duurzaam beschermd door een lipidenfilm en kunnen op die manier goed herstellen.
  • Panthenol heeft een onmiskenbaar kalmerend effect. In combinatie met MP-Lipiden (pro-hydraterende bestanddelen) draagt het bij tot een duurzaam herstel van de huidbarrière en een betere hydratatie. Zo wordt het eigen afweersysteem van de huid versterkt.
Troef: de lippen worden intens gehydrateerd en voelen weer zacht en veerkrachtig aan: nieuwe kloofjes en barstjes krijgen geen kans meer.

Samengevat

CICAPLAST Handen is bedoeld voor handen die blootgesteld worden aan professionele of huishoudelijke agressies en werkt als een onzichtbare “handschoen” die de huid langdurig beschermt tegen irritatie en het herstel van de huidbarrière bevordert.   CICAPLAST Lippen is een bufferende balsem voor lippen die broos geworden zijn door weersinvloeden of een acnebehandeling, en fungeert als het ware als een tweede huid.

In cijfers

v_picto-chiffre

78% van de mensen met een beroep dat belastend is voor de handen vinden dat CICAPLAST Handen snel genoeg indringt om meteen na het aanbrengen weer aan de slag te kunnen.*
88%
van de ondervraagde personen zeggen dat CICAPLAST Lippen een beschermende film op de lippen achterlaat en ze zacht en comfortabel maakt.** *Zelfevaluaties - 53 personen - T4 weken **Zelfevaluaties door 32 personen onder isotretinoïnebehandeling, gedurende 4 weken.

Praktisch gezien

Gebruiksvriendelijke texturen aangepast aan de lippen en de handen, om een optimaal gebruik te bevorderen

Breng je CICAPLAST Handcrème verscheidene keren per dag aan en wacht daarbij niet tot je huid trekt of prikt. Vergeet niet het product goed over de hele huid te verdelen, ook in de vouwen tussen de vingers.   De aanbrengtop van CICAPLAST lippen is perfect afgestemd op de vorm van de lippen voor nauwkeurig aanbrengen.   Doordat CICAPLAST Handen  snel in de huid dringt en een langdurig effect heeft, is dit product perfect om overdag te gebruiken en voor mensen met een manueel beroep.   CICAPLAST Lippen is een veelzijdig product dat zowel op de lippen als op de rand van de mond, het filtrum en rond de neusgaten kan worden gebruikt. Wist je dit? Het filtrum is het groefje tussen de bovenlip en de onderkant van de neus.

Voor u aanbevolen

See all articles