Gouden regels

Een gezonde huid laat zich niet voelen

5 tips bij een droge huid

Heb je last van een droge huid die niet soepel noch comfortabel aanvoelt? Dit zijn alvast 5 praktische tips voor een gezonde huid die zich niet laat voelen.

Tip 1

Zachtjes aan

1. Regles d'or_illu 1

Een droge huid is ook heel gevoelig en moet zoveel mogelijk worden ontzien. Stem jouw activiteiten hierop af.
Ben je gaan zwemmen in zee of een zwembad? Neem dan meteen een douche om chloor en zout af te spoelen en de huid te hydrateren.
Op vakantie? Geniet van de zon! Maar met mate, nooit tijdens de warmste uren van de dag en altijd met een hydraterende zonnecrème.

Tip 2

Niet te warm

1. Regles d'or_illu 2

In de winter doet verwarming de huid sterker uitdrogen. Verlucht dan ook regelmatig de (slaap)kamer, zeker voor je gaat slapen. Een luchtbevochtiger kan wonderen doen. Laat je niet verleiden tot te hete baden of douches.
In de zomer is hydrateren de boodschap, want dan verlies je immers veel vocht. Neem altijd een thermale waterspray mee om je te verfrissen wanneer de thermometer op hol slaat.

Tip 3

Niet te koud

1. Regles d'or_illu 3

Ook kou agresseert de huid. Bescherm gezicht en handen dan ook altijd goed. Vermijd evenwel rechtstreeks contact tussen wol en huid zodat die niet wordt geïrriteerd.
Let in de zomer ook op met airconditioning die het vocht uit de lucht haalt en zo de huid droger maakt. Gebruik ook dan een luchtbevochtiger.

Tip 4

Hydrateer je huid van binnenuit

1. Regles d'or_illu 4

Ons lichaam verliest elke dag ongeveer 1,5l water, wat moet worden gecompenseerd door voldoende te drinken. Vers vruchtensap kan hierbij voor de nodige afwisseling zorgen. Teveel thee en koffie moet echter worden vermeden omwille van hun vochtafdrijvende en bijgevolg dehydraterende werking.

Tip 5

Zorg voor voldoende essentiële voedingsstoffen

1. Regles d'or_illu 5

Sommige voedingsstoffen zijn onmisbaar voor een gezonde huid, zeker een droge. Kies dan ook voor voeding die rijk is aan essentiële vetzuren en vitamine C, A en E. Die vindt men ook in voedingssupplementen. Een kuur van twee maanden bij het wisselen van de seizoenen is ideaal.

Voor u aanbevolen

See all articles